Banner glavni

O zboru

Osnovno o zboru

Zbor, ki je bil ustanovljen leta 1972, deluje v okviru Kulturnega društva Svoboda Mengeš. Amaterske pevce vseh starosti druži - no, to kar rečŤejo vsi zbori - veselje do petja, pa radi se smejemo in zabavamo in smo radi skupaj.

Zbor redno sodeluje na krajevnih in občŤinskih prireditvah (ob praznikih, večŤjih dogodkih v Mengšu, na komemoraciji, na revijah odraslih zborov). Vsako leto izvede več božičŤnih koncertov (v Mengšu in drugje, npr. v Šmartnem pri  Litiji, Tunjicah, Kamniku, Loki pri Mengšu, Postojni), ob zaključku sezone pa letni koncert. Vmes uredimo tudi nekaj gostovanj v drugem kraju (tako smo v zadnjih treh letih nastopali npr. v StražiščŤu pri Kranju, v Kamniku, Komendi, MoravčŤah, Celju).

Vaje

So vsak ponedeljek in sredo od 20h do 22h, v pevski sobi v Kulturnem domu v Mengšu (čŤe greste iz Ljubljane proti Kamniku, v Mengšu zavijete pri tretjem semaforju levo, peljete okrog cele stavbe na veliko asfaltirano parkirišče., Pred sabo zagledate zadnji del Kulturnega doma (Slovenska c. 32) z dvojimi velikimi kovinskimi rjavimi vrati, nato parkirate, greste skozi vrata v pritličju, po stopnicah v 2. nadstropje).