Banner glavni

Nana Weber ------- V DELU!!!!!

Nana je čŤistokrvna štajerka, rojena 6.2.1980 v Mariboru. Tam je končala II. gimnazijo in Srednjo glasbeno šolo. Med študijem na Pravni fakulteti v Ljubljani se je eno leto izpopolnjevala v jazz petju pri prof. Nadi Žgur. Eno leto se je učila tudi orgle. Takoj po diplomi se je vpisala na Akademijo za glasbo, oddelek za glasbeno pedagogiko, in je zdaj v 4. letniku. Kot pravnica je zaposlena na Višjem sodišču v Ljubljani.
Glasba je torej že od nekdaj pomemben del njenega življenja. S šˇtirinajstimi leti je začela voditi otroške cerkvene zbore, tri leta je korepetirala Mešani mladinski zbor gimnazije Želimlje, ki je na tekmovanju mladinskih zborov v Zagorju osvojil prvo mesto. Maja 2004 je z Mešanim pevskim zborom Svežina iz Domžal pripravila desetletnico.
V šolskem letu 2004/05 je kot učŤiteljica na OŠ  Mirana Jarca izvedla opero Debela repa skladateljice Mire Voglar, ki jo je priredila za otroški zbor, orkester, soliste in plesalce.
Izkušnje si je nabirala še s petjem v zborih (Komorni zbor RTV, AVE) in udeležbo na seminarjih pri nas in v tujini pri vidnejših zborovodjih (Gary Graden, Karmina Šilec, Peter Hanke, Ward Swingle, Robert Sund idr.). Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš uspešno vodi že šesto leto.

Ko nas je prvič poklicala po telefonu, je priznala, da je bila njena življenjska želja voditi zbor. Nismo si mogli kaj, da je ne bi vzeli za svojo ...

In kaj se po novem dogaja na vajah?

Veliko dihamo, se učimo štajerske hitrosti izgovorjave (resnici na ljubo, Gorenjci štajercem v tem ne bomo nikdar do pet segli), preizkušamo, kaj je to "iti od ppp do fff", in ponavljamo, dokler "nam ne grejo kocine pokonc". Staremu repertoarju pridno dodajamo nove pesmi: narodne, sakralne, sodobnejše (npr. May it be iz Gospodarja prstanov ali pa Don't worry, be happy od McFerrina) in druge skladbe.

Nana pravi, da smo pridni, da njenim idejam pridno sledimo. Ja, ima kar avtoriteto, kljub temu da je med nami trenutno med najmlajšimi. Po prvih mesecih njenega vodenja zbora tudi ugotavljamo, da mora gotovo imeti v sebi  nekaj podobnega kot "lonček, kuhaj", saj vedno kar vre iz nje in ji pozitivne energije nikdar ne zmanjka. Rada nam tudi prinese kakšno čokolado in nas razvaja s slastnimi piškoti, ki jih pečŤe njen ati.

 

 

Pišite Nani: nana.weber@gmail.com

Hankeseminar_

Nana na seminarju Petra Hankeja.

tajska_3

Potovanje po Tajski.

tajska_2

Rada hodi tudi v hribe.

tajska_123

Pa še ena s Tajske.